NOS vandaag: Scholen gebruiken volop afgekeurde pestprogramma’s

Het is schrikbarend om te zien hoe weinig we weten over de aanpak van pesten. Wanneer een minister een commissie aanstelt om pestprogramma’s te toetsen op hun resultaten klinkt dat zo aannemelijk dat we een jaar later zomaar ontstelt kunnen zijn dat de afgewezen programma’s nog altijd worden gebruikt.
Maar in hoeverre waren de voorwaarden van de commissie eigenlijk wel juist? En in hoeverre wordt ons als burger een aannemelijk lijstje gepresenteerd dat weleenswaar onze stemming beïnvloedt, maar dat inhoudelijk kant noch wal slaat? 
Kun je pestgedrag oplossen als je een solide aanpak hanteert?

Jazeker. We kunnen de voorwaarden om pesten te stoppen creëren. Dat is en blijft maatwerk, maar dan is het resultaat aantoonbaar!

Of de minister en de commissie daar in hun onderzoek rekening mee hebben gehouden is zeer de vraag?

Bekijk het onderzoek van de minister en de commissie, de criteria en de uitkomsten zelf op www.nji.nl/nl/antipestprogramma/uitkomsten-beoordeling

Blijf aangesloten! Want we kunnen allemaal iets leren als het om pestgedrag gaat! Het is zaak de krachten van initiatieven op een slimme manier te bundelen. Wegstrepen heeft pas zin als je samen weet waar je het over hebt.
http://jiujitsuamsterdam.nl/pesten-stopt-nu/

Een gedachte over “NOS vandaag: Scholen gebruiken volop afgekeurde pestprogramma’s

  1. Hi Frank,

    Goed stuk!
    De vraagtekens bij verschillende stukken in jouw schrijven, leggen de vinger op de zere plek. Herziening of aanpassing van de toetscriteria bij het begin van een anti-pestprogramma opstellen. Waarbij wordt uitgegaan van de juiste kennis en inzichten in/van pestgedrag.
    Hoe denk jij dat pesten aangepakt kan worden en welke partijen en mensen moeten daarbij aanwezig zijn?
    Wellicht vragen die beter beantwoord kunnen worden in een gesprek met de juiste partijen, zodat pesten nu eens echt adequaat aangepakt wordt. Ik stel je deze vraag als geïnteresseerde in de zienswijze van een expert op het gebied van aanpak van pestgedrag.

    Groet,

    Orphéo

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie