Ons Blog

Waiting the bullOns blog richt zich op het aanreiken van alles dat nodig is om pesten te stoppen. Pesten stoppen begint altijd bij de noodzaak om pesten te stoppen. Als school of als ouder, als overheid of als gemeente. Op dit moment ontbreekt het aan heldere informatie die je zelf doet nadenken over wat je actief kunt doen tegen pesten.

Wij adviseren je je niet te laten verleiden door pestprogramma’s – al zitten er hele goede tussen en ook niet door alle goed bedoelde websites. Het klopt je bent niet alleen. Pesten gebeurt overal, maar je hebt beleid nodig; een visie. Of je nu in een verzorgingshuis werkt of als ouder je twee jarige kind iets ziet afpakken bij een ander. Of je nu elke dag werkt in een pakkencultuur met specifieke kenmerken of dat je op straat als verkeersregelaar dagelijks shit over je heen krijgt gestort door automobilisten. Pesten is universeel en het is belangrijk te beseffen dat je er iets aan kunt doen.

Met ons blog werken we stap voor stap naar het informeren van een gehele samenleving. Ons doel is het algehele bewustzijn rond pesten te vergroten en om uiteindelijk pesten uit te bannen, omdat er geen noodzaak meer voor is, het niet stoer meer is en het uiteindelijk gezien kan worden als een tekortkoming van mensen die daar ook hulp bij verdienen.

Pesten ontstaat niet zomaar. Er moet aandacht zijn in iedere situatie voor de spelers in het spel.

Plaats een reactie